Wie zijn wij ?

Akabe de Iris wat is dat? 

Kort en bondig zijn wij een scoutsgroep uit Poperinge voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 21 jaar met een leerstoornis, gedragsstoornis, verstandelijke en/of meervoudige beperking. Met andere woorden, voor kinderen en jongeren met extra noden.

De afkorting Akabe staat voor Anders KAn BEst! Iedereen is bij ons namelijk welkom! 

Onze activiteiten verschillen niet zoveel van andere jeugdbewegingen. Geregeld doen wij een bosspel, estafette, stadsspel, themaspel, ... Natuurlijk doen wij ook typische scoutsactiviteiten zoals; sjorren, vuur maken, kaart lezen, ... de zotste dingen dus! Alleen worden deze soms wat aangepast aan de leefwereld van de kinderen en jongeren zonder dat wij daarbij hun integratie uit het oog verliezen. 

Tweewekelijks is er een activiteit op zaterdagnamiddag van 14u tot 16u30. Deze gaan door in onze lokalen op de Kouter in de Komstraat 30, Poperinge (het meest rechtse lokaal). De Iris bestaat uit drie verschillende groepen, bij ons ook wel takken genoemd. 

  • Kajoes: dit is onze jongste tak van 6 tot en met 12 jaar
  • Osjies: onze middelste tak van 12 tot en met 16 jaar
  • Sherpa's: de oudste tak van 16 tot en met 21 jaar

Elk jaar hebben we ook tal van speciale activiteiten. Zo trekken we eens naar het bos, gaan we met z'n allen tijdens de Krokusvakantie op ledenweekend en hebben we in het begin van de zomervakantie ons groot kamp. 

Zijn er verder nog vragen? Neem dan gerust contact op via: groepsleiding@de-iris.be